Miss B & Motherhood♡/Nieuwe Topics

Q&A°|Let’s T@lk about Motherhood♡(written in dutch & english°)

 

PicsArt_08-18-11.11.35


 

PicsArt_08-18-11.24.44


Dutch°


 “Wat doe je als je kind stout is? En hoe voel je je dan?

Als mijn kind stout (ongehoorzaam) is dan praten we en redeneren we met hem. Persoonlijk geloven wij in het praten en hem te laten begrijpen waarom sommige dingen niet zijn toegestaan…Tegelijktijd geven wij hem ook de ruimte om uit te leggen waarom hij iets heeft gedaan. Wij proberen zijn handelen te begrijpen maar tegelijkertijd proberen wij hem ook te laten begrijpen waarom wij bepaalde dingen afkeuren. If you know what I mean…

Vaak vragen we dan aan hem waarom hij gekozen heeft om iets te doen. Meestal krijgt hij een waarschuwing dat doen we vaak om hem de kans te geven om het goed te doen… Maar soms krijgt hij ook straf/time out voor dingen die hij al wist of eerder waarschuwingen voor heeft gekregen. Of course voel je je als ouder niet fijn om je kind te moeten straffen. Maar dat hoort bij het opvoeden. Wij vinden het namelijk heel belangrijk om hem vanaf klein bij te brengen dat keuzes namelijk gevolgen hebben. En dat geeft de gewenste resultaat… hij denkt meestal heel goed na in alles wat hij doet en maakt hij daardoor veel goede keuzes en kan hij volop genieten van de mooie gevolgen van de goede keuzes die hij heeft genomen.  Wij willen dat hij gehoorzaamd omdat hij zelf ook het belang van inziet en niet dat hij gehoorzaamd puur om ons te pleasen…

Hoe voelt het om de verantwoordelijkheid te hebben over een kind?

Gurlll …. De verantwoordelijkheid die je voor je kind moet dragen is een serieuze zaak … ** zucht ** En omdat ik me dat maar al te goed realiseer maakt het me soms best zenuwachtig, net als elke ouder, wil ik mijn zoon zo goed mogelijk opvoeden … Als ouder wil je je kind een goede opvoeding, coaching en bescherming geven …. Vooral omdat je op de hoogte bent als ouder van alle gevaren voel je de grote verantwoordelijkheid die je draagt en de druk die je voelt als het gaat om de verantwoordelijkheid voor je kind.

Especially wanneer je weet dat je je kind moet beschermen tegen alle gevaren die er zijn. Maar gelukkig is het ouderschap heel leuk en is het ouderschap gebasseerd op onvoorwaardelijke liefde. En daardoor neem ik the pressure die ik weleens ervaar voor the big verantwoordelijkheid die ik voor mijn kind draagt voor lief…Maar om uit te leggen hoe het precies voelt dat zul je one day zelf ook zeker ervaren….ik kan het niet met woorden uitleggen…

Wat hoop je in de toekomst voor je kind?

Ik hoop dat we mijn zoon handige tools kunnen meegeven  in zijn proces om te groeien tot een zelfstandige, liefdevolle en verantwoordelijke jongeman. En dat hij zijn leven kan inrichten in de manier dat hem persoonlijk gelukkig maakt. Wij hopen dat hij altijd zo zorgvuldig mogelijk omgaat met de keuzes die hij maakt en goed nadenkt voor hij handeld. En dat hij alles dat hij van ons heeft geleerd en meegekregen heeft bewaard in zijn hart…PicsArt_08-18-11.14.53


English°


What do you do if your child is naughty? And how do you feel?

If my child is naughty (disobedient) then we will talk to him. Personally, we believe in speaking and to let him understand why something is not allowed … we try to understand his actions and give him the opportunity to explain that, but at the same time we also try to let him understand why we disapprove of certain things . If you know what I mean …Often we ask him why he chose to do something. Usually he gets a warning to give him the opportunity to do the right thing … But sometimes he also gets punishment / time out for things he already knew or previously received warnings for. Of course, it’s not nice to punish your child. But that is part of the education. We think it’s important to bring him from now that he has 8 years that choices have consequences. And that gives the desired result … he usually thinks very well in everything he does and therefore he makes many good choices and he can fully enjoy the beautiful effects of the good choices he has taken.

We want him to obey because he also sees the importance of it and not that he obeyed purely to please us …

How does it feel to be responsible for a child?

You know the responsibility you have to bear for your child is a serious thing … ** sigh ** And because I realize that makes me very nervous sometimes because just like any parent I want my son as well as possible Parenting … As a parent you want to give your child a good education and protection …. Especially because you are aware of all the dangers you need to protect your child for, then you feel the responsibility that you have to deal with as parent. But fortunately, parenting is very fun and parenthood is based on unconditional love. And so I take the pressure that I occasionally experience for the big responsibility I carry for my child with both hands … But to explain how it feels that you will definitely experience one day when you have your own Kids …. I can not explain it with words …

What do you hope for your child in the future?

I hope we can provide my son with useful tools in his process of growing into an independent, loving and responsible young man. And that he can lead his life in the way that makes him happy. As parents we hope he always thinks very well and carefully reflects on the choices he makes in his life. And that he  kept everything he learned from us in his heart …PicsArt_08-18-11.34.53Check out her Blog:

https://giveasmileeveryday.wordpress.com

She is Awesome!

PicsArt_08-18-11.57.24

11 thoughts on “Q&A°|Let’s T@lk about Motherhood♡(written in dutch & english°)

 1. Erg leuk en vooral fijn om te lezen dat je niet alleen straft om te straffen. En waarom je bepaalde zaken meegeeft en belangrijk vindt. Als ik kijk naar mijn eigen opvoeding vanuit de Surinaamse cultuur ben ik best autoritair opgevoed “Waarom dan” ; Omdat mama/papa het zegt was vaak het antwoord. Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds nieuwsgieriger en was de uitleg voor mij als kind erg belangrijk om te begrijpen waarom ik iets niet mocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey girl! ThnQ so much voor je reactie! Yesss inderdaad dat zou ook niets opleveren om hem zomaar te straffen ik denk dat het voor een kind alleen maar frustratie zou opleveren om te straffen zonder reden. En zoals jij ook zegt juist nieuwsgierig maakt. Yes, dat klopt in het antiliaanse cultuur is het in het algemeen ook the same “moeder of vader zegt zus of zo en je moet het volgen want je bent een kind en ze zijn je als ouders geen uitleg verschuldigd.” Gelukkig was mijn moeder niet zo en heeft ze altijd wel aangegeven waarom iets niet kan of wat de gevolgen zijn , dat maakte mij minder nieuwsgierig. Ik denk dat ik daarom ook nu ik zelf moeder ben het meegeeft aan mijn zoontje.

  Nogmaals thnQ voor je reactie😀! Als je het leuk vindt om gastblogger te zijn en samen met mij een keer een artikel te schrijven dan hoor ik het graag! Hugz & Kisess,

  Miss B.💋

  Geliked door 1 persoon

 3. Er is altijd een reden waarom kinderen iets doen en als ze iets doen wat over de grens gaat dan moeten ze ook kunnen uitleggen waarom ze dat gedaan hebben, net zoals jij moet kunnen uitleggen waarom jij vindt dat dit óver de grens gaat.
  Tegenwoordig wordt er geschreeuwd en niet meer gepraat maar tegenwoordig verstopt men zich ook achter ipads en telefoons zodat er niet meer fatsoenlijk gecommuniceerd wordt.
  Niets is zo belangrijk als communicatie, ook bij je kind !!
  Goeie blog Miss B! 😘

  Geliked door 2 people

 4. Hey Miss, Leuke reactie :D. Een kind leert immers van herhaling daarom kan het een kind alleen maar goed doen als je er ook direct bij verteld waarom iets wel of niet mag. Afhankelijk van de straf uiteraard helpt het vaak ook om kinderen een keuze te geven. Als zij dan op iets aangesproken worden waarvan jij liever niet hebt dat ze dat doen, wat mogen ze dan wel? Dat kan de taak ‘straffen’ voor jou als ouder vaak ook minder zwaar maken en voor het kind gemakkelijker toe te passen om gewenst gedrag te laten zien. Ondanks dat het blogwereldje nog vrij nieuw voor mij is lijkt het mij ontzettend leuk om een keer gastblogger te zijn en samen met jou een artikel te schrijven. Laat maar even weten wanneer dit schikt. Liefs Grassiella (L)

  Geliked door 1 persoon

 5. Yes Grassiella girl ! Exactly! I totally agree with you! 💯
  Leuk dat je een keertje gastblogger wilt zijn ! Dat geeft jou ook meteen de mogelijkheid om jou blog in the spotlight te zetten ! Mijn email is bellamyzblogzthingz@gmail.com als je mij even mailt dan heb ik ook jou e-mail adres en dan kunnen we een keertje samenwerken!
  Have A Nice Day! And Welcome in the blogworld, girl!
  Hugz, Miss B.💋

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s